Contact

Heb je vragen over de verschillende rijlespakketten? Wil je een vrijblijvende proefles aanvragen? Wil je  meteen beginnen met rijlessen? Of heb je een aantal vragen over onze rijschool? Dan kan je contact opnemen via het contact formulier of door ons te bellen. Wij geven je vrijblijvend advies op al je vragen en wensen.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

l

 • Hoog slagingspercentage
 • Schakel/automaat
 • 25 jaar aan ervaring
 • Gespreid betalen
 • Gekwalificeerde instructeur/ instructrice

  info@autorijschoolhilversum.nl

  035-6316101

  06-30944305

  Liebergerweg 692 1223 PZ Hilversum

  Veelgestelde vragen

  ^

  Moet ik beschikken over de theorie-certificaat om te kunnen beginnen met rijlessen?

  Nee. Je dient in het bezit te zijn van de theorie certificaat wanneer een Tussentijdse Toets of CBR-examen gereserveerd wordt. Het is verstandig om tijdens de rijlessen tijdig te starten met studeren. Je kan dan immers de theoretische kennis makkelijker in de praktijk toepassen waardoor je praktijk situaties sneller kunt beoordelen en oplossen. Hierdoor heb je uiteindelijk minder lessen nodig en kun je meer geld besparen, sneller afrijden en waardoor de slagingskans de eerste keer veel groter is!

  ^

  Heb ik een ‘eigen’ instructeur / instructrice?

  Ja. Als het klikt tussen jou en de instructeur/instructrice blijf je vanaf les 1 tot je laatste les bij je ‘eigen’ instructeur. Bij ons is het ook mogelijk om tijdens je rijopleiding van instructeur/instructrice te veranderen als je daar behoefte aan hebt.

  ^

  Kan ik ook rijles krijgen van een vrouw?

  Ja dat is mogelijk, wij hebben zowel vrouwelijke als mannelijke rij instructeurs.

  ^

  Kan ik ook ergens anders worden opgehaald dan thuis?

  Ja, dat kan. Je kunt bijvoorbeeld ook vanaf je school of vanaf het station worden opgehaald.

  ^

  Is een Proefles gratis?

   

  Wil je eerst kennis maken met Rijschool Hilversum? Dan kun je gebruik maken van een vrij blijvende proefles! Tijdens deze proefles maak je kennis met de instructeur, de lesauto, onze rijschool en krijg je direct inzicht in je rijvaardigheden. Na afloop krijg je een persoonlijk opleidingsadvies voor het behalen van je rijbewijs. Indien je verder bij Rijschool Hilversum gaat met je rijopleiding dan is de proefles gratis zo niet dan betaal je op dat moment geldende losse uurtarief.

  ^

  Kan ik op elk moment een rijles afzeggen?

  Rijlessen dienen altijd minimaal 48 uur van te voren te worden afgezegd. Wanneer je binnen 48 uur voorafgaand aan je rijles afzegt wordt de les doorberekend. Bijzondere situaties uitgezonderd. Die nemen we met je door.

  ^

  Hoe snel kan ik beginnen met rijles?

  We hebben geen wachtlijst, je kunt direct starten met de rijlessen.

  ^

  Ik heb al lessen gehad bij een andere rijschool, kan ik dan alsnog bij Rijschool Hilversum lessen?

  Ja, dat kan. In overleg met jou kijken we hoeveel lessen je nog nodig hebt en welk rijlespakket het beste bij jouw situatie aansluit.

  ^

  Rij ik altijd in dezelfde auto?

  Ja, je lest altijd in dezelfde lesauto en hier leg je ook je praktijkexamen mee af.

  ^

  Kan ik een lespakket in termijnen betalen?

  Ja, het is mogelijk om in 4 termijnen te betalen. Neem hiervoor contact met ons op.

  ^

  Is het mogelijk om op zaterdag rijles te krijgen?

  Jazeker, we geven ook op zaterdag rijles. Dit kan je aangeven in onze contactformulier.

  ^

  Kan ik binnen een week meerdere rijlessen inplannen?

  Ja, je kunt bij ons meerdere rijlessen binnen dezelfde week inplannen.

  ^

  Hebben jullie meerdere rijinstructeurs?

  Jazeker, wij hebben zowel mannelijke als vrouwelijke instructeurs.

  ^

  Is het mogelijk om rijles in het Engels te krijgen?

  Jazeker, dat is mogelijk.

  ^

  In welke auto heb ik rijles?

  Wij geven les in volkswagens.

  ^

  Hoe oud moet ik zijn om met de rijlessen te beginnen?

  Zodra je 16½ jaar bent mag je officieel rijlessen nemen. Je theoriecertificaat mag je al halen vanaf het moment dat je 16 jaar bent. Je theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.

  ^

  Hoe lang duurt een rijles?

  Onze rijlessen duren 60 minuten zodat de instructeur / instructrice alle lesstof goed uit kan leggen, jij hebt dan de tijd om de onderdelen te oefenen en te herhalen zodat er meer lesstof blijft hangen. Het is ook mogelijk rijlessen van 90 of 120 minuten in te plannen.

  ^

  Ik wil snel mijn rijbewijs halen, is dit mogelijk?

  Ja, met onze spoedcursus kan je je rijbewijs heel snel halen. Dit is afhankelijk van jouw planning. Bespreek de mogelijkheden met je instructeur/instructrice of neem contact met ons op.

  ^

  Wat is een faalangstexamen?

   Bij een faalangstexamen krijg je een examinator die getraind is in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd beschikbaar om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de ervaren spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen.

  ^

  Hoeveel lessen heb ik nodig?

  Uit onderzoek van het CBR is gebleken dat leerlingen die in één keer waren geslaagd gemiddeld  tussen 38 en 40 rijlessen hadden gevolgd. Dit is een landelijk gemiddelde. Dat verschilt natuurlijk per leerling en is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst je motivatie! Hoe gemotiveerde je bent des te sneller het kan gaan. Kun je vlot leren? Neem je de lesstof snel op? Heb je al ervaring op de weg.

    Type leerling

  Gemiddeld aantal rijlessen

     Hele snelle leerling

  12 tot 20 rijlessen

     Vlotte leerling

  20 tot 30 rijlessen

     Doorsnee leerling

  27 tot 40 rijlessen

     Matige leerling

  32 tot 45 rijlessen

     Trage leerling

  35 tot 55 rijlessen

   

  ^

  Kan ik op mijn eigen tempo lessen?

  Je kunt zelf in overleg met de instructeur / instructrice bepalen op welke dagen je wilt rijden en hoeveel rijlessen je wilt. Dit zullen we telkens tijdens de opleiding met elkaar bespreken op basis van jouw vordering. Wij adviseren om tijdens jouw rijopleiding te proberen minimaal 1 keer per week te rijden.

  ^

  Kan ik per rijles betalen?

  Ja, dat is mogelijk. Je betaald op dat moment geldende losse uurtarief. Uiteraard als je een rijlespakket aanschaft heb je meer voordeel.

  ^

  Zijn de lessen van makkelijk naar moeilijk opgebouwd?

  De lessen zijn opgebouwd met een persoonlijk lesplan, welke wij toelichten tijdens jouw eerste proefles. Deze opbouw in de rijlessen staat ook op je instructiekaart. Op deze leskaart worden na elke les de vorderingen bijgehouden. Onze rijlessen volgen een aantal belangrijke stappen, waardoor de lessen ook steeds uitdagender zullen worden.

  ^

  Wat is een TTT (tussentijdse toets)?

  Een tussentijdse toets is een proefexamen die afgenomen wordt door het CBR . Ben je op ¾ deel van je rijopleiding dan is dat een goed moment voor deze toets. Bij deze toets bekijkt de examinator hoe ver je bent met je rijopleiding, aan welke punten je nog moet werken. Tijdens deze toets doe je minimaal 2 bijzondere verrichtingen waar je voor kunt slagen en bij het rijexamen dan vrijstelling voor hebt. Bovendien ervaar je ook hoe een examen verloopt en zul je tijdens je praktijkexamen minder last van de zenuwen hebben.

  We zijn 24/7 bereikbaar op whatsapp
  06-30944305

  info@autorijschoolhilversum.nl

  035-6316101

  Liebergerweg 692 1223 PZ Hilversum